کد مطلب: 119552
لغو همه تحريم‌ها پيروزي ايران است/ شکست مذاکرات به ضرر چه کساني است؟ لغو همه تحريم‌ها پيروزي ايران است/ شکست مذاکرات به ضرر چه کساني است؟
تاریخ انتشار : 1393/08/29 10:10:33
نمایش : 344
روز گذشته(چهارشنبه) دومين روز مذاکرات هسته‌اي در وين به پايان رسيد. اين دور از مذاکرات در حالي برگزار مي‌شود که تقريباً يک سال از «توافق موقت ژنو» که در آن طرفين براساس «برنامه اقدام مشترک» پذيرفتند که برنامه هسته‌اي ايران به‌ازاي تسهيل برخي تحريم‌ها محدود شود مي‌گذرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، طرف غربي در توافق ژنو به‌صورت رسمي متعهد شد که تحريم‌هاي جديدي عليه ايران وضع نکند.اما بازهم اين آمريکا و اروپا بودند که در طول اجراي برنامه اقدام مشترک نه ‌تنها مانع از اجراي لغو تحريم‌ها در چارچوب توافق‌نامه ژنو نشدند،بلکه تحريم‌هاي جديد عليه ايران را نيز افزايش دادند و از اجراي کامل تعهدات خود در زمينه کاهش تحريم‌ها نيز سر باز زدند.

تا پيش از مذاکرات مسقط، طرف غربي همواره موضوع راستي آزمايي و اثبات صلح آميز بودن برنامه هسته‌اي از سوي ايران را به عنوان مطالبه اصلي در مذاکرات مطرح مي‌کرد و به نوعي توپ را در زمين ايران مي‌انداخت. حال پس از اتمام مذاکرات مسقط و در آخرين دور مذاکرات(پيش از ضرب الاجل نهايي۳ آذرماه) در وين، به اذعان محافل نزديک به مذاکرات و رسانه‌هاي خبري، حتي در صورت رسيدن به اين هدف نيز غرب حاضر به لغو تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي نيست.

توافقي در شأن ايران

ديروز(چهارشنبه)سيد‌عباس عراقچي و مجيد تخت روانچي معاونان وزير امور خارجه کشورمان در ادامه رايزني‌ها در خصوص راه‌حل جامع هسته‌اي با نمايندگان روسيه، آلمان، فرانسه و انگلستان به صورت دوجانبه به گفت‌وگو و رايزني پرداختند.

«هومان مجد» تحليلگر مسائل ايران در گزارشي که در روزنامه گاردين به چاپ رسيد تصريح کرد که تهران تنها در صورتي توافق هسته‌اي را مي‌پذيرد که اين توافق شأن ايران را حفظ کند.

نويسنده گزارش مي‌افزايد: چندين نفر از کارشناسان برجسته کنترل تسليحات استدلال کرده‌اند که موانع باقي‌مانده بيش از آنکه اصولي باشند، سياسي هستند.

در همين حال، يک منبع ديپلماتيک روسيه به ريانووستي گفته است که نتيجه مذاکرات ايران و ۱+۵ به توانايي دولت آمريکا در رفع تحريم‌ها بستگي دارد.

يک منبع نزديک به تيم ايراني در مذاکرات وين نيز به خبرگزاري ريانووستي روسيه گفته است که ايران به‌دنبال تمديد مذاکرات نيست.وي تصريح کرده که ايران اميدوار است مذاکرات تا ۲۴ نوامبر به نتيجه رسيده و نمي‌خواهد پس از اين تاريخ به مذاکره ادامه دهد.

همچنين «جف راتک» سخنگوي وزارت خارجه آمريکا گفت، در صورت به دست آمدن توافق هسته‌اي جامع ميان ايران و ۱+۵، آمريکا تحريم‌ها را تعليق مي‌کند و «لغو کامل» آن‌ها را به پايبندي ايران به توافق منوط خواهد کرد. وي افزود: اگر مذاکرات ۱+۵ با ايران به توافقي منجر شود، ديدگاه ما اين است که بهتر است تحريم‌ها در ابتدا به جاي برچيده شدن، تعليق شوند. تنها زماني که اطمينان يابيم که ايران به تعهدات خود پايبند بوده است، براي لغو تحريم‌ها اقدام خواهيم کرد.

کارنگي: آمريکا بازنده شکست مذاکرات است

ادعاي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در حالي است که انديشکده کارنگي در تحليل مذاکرات هسته‌اي وين و ارتباط آن با تحريم نوشت: واشنگتن بازنده اصلي در صورت شکست مذاکرات با ايران است.در صورت شکست اين دوره از مذاکرات و حتي افزايش تحريم‌هاي غرب عليه اين کشور، ايران قادر است اوضاع اقتصادي خود را مديريت کند.

اين انديشکده آمريکايي در ادامه با اشاره به ناکارآمدي تحريم‌ها عليه ايران نوشت: اگرچه تحريم‌هاي جديدي که احتمالا بعد از شکست مذاکرات از سوي آمريکا و غرب بر ايران تحميل شود، تحريم‌هاي سخت‌تري خواهد بود، اما با توجه به تجربه تهران در وفق دادن خود با شرايط دشوار حاصل از يک دوره اخير تحريم‌هاي جامع عليه اين کشور، تحمل اين تحريم‌هاي جديد نيز ممکن خواهد بود. از سوي ديگر، چين و روسيه نيز به نوبه خود با دور زدن تحريم‌ها به ايران در اين روند کمک خواهند کرد.

نشريه آمريکايي ويکلي استاندارد نيز در يادداشتي به ميزان تأثير تحريم‌هاي آمريکايي بر اقتصاد ايران پرداخته و با اشاره به تزئيني بودن تحريم‌ها، اقدام براي اعمال تحريم‌هاي سنگين‌تر پس از شکست احتمالي مذاکرات را نيز عملي کماکان بي‌فايده دانسته است.

پايگاه خبري اسپوتنيک نيوز نيز در گزارشي به نقل از کميته روابط خارجي سناي آمريکا مي‌نويسد: ايالات متحده در اين مذاکرات در موضع ضعف قرار دارد و اين احتمال وجود دارد که در توافق نهايي نتواند امتيازات مطلوبي مانند بررسي فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران را بدست آورد.

تعويق سفر کري

به گزارش خبرگزاري‌ها، سفر جان کري به وين به تعويق افتاده و وي به پاريس مي‌رود تا با «لوران فابيوس» وزير خارجه فرانسه و «سعود الفيصل» وزير خارجه عربستان درباره موضوع هسته‌اي ايران گفت‌وگو کند.

خبرها حاکي از اين است که برخي از وزراي خارجه ۶ کشور از جمله آمريکا و آلمان اوايل هفته آينده براي شرکت در اين دوره از مذاکرات به وين خواهند آمد.شهر وين پيش از اين ميزبان ۸ دور مذاکرات جامع هسته‌اي بوده و يک دوره از اين مذاکرات در نيويورک و نهمين دور نيز در مسقط برگزار شد. 
منبع:کيهان

انتهاي پيام/ط

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html